Erik Jan Kooiman nieuwe aanwinst Okay Fashion & Jeans

Erik Jan Kooiman rijdt volgend seizoen in de kleuren van Okay Fashion & Jeans/Interfarms. Dat maakte teammanager Edward van Dijk zaterdagavond in Luleå bekend. Kooiman komt nu nog uit voor het team van Royal A-ware.

Foto TimsImaging

Erik Jan Kooiman (32) is de tweede aanwinst voor Okay Fashion & Jeans. Eerder deze winter werd al Robert Post vastgelegd voor volgend seizoen. Kooiman stond hoog op het verlanglijstje van de ploeg. ,,Hij is een rijder die niet alleen als schaatser bij onze ploeg past, maar zeker ook als mens’’, vertelt Van Dijk. ,,Dat vinden we heel belangrijk. We danken onze successen niet alleen aan hard trainen en werken, maar zeker ook aan de sfeer binnen het team. In beide opzichten past Kooiman daar heel goed bij.’’

Kooiman debuteerde vijf jaar geleden op het hoogste niveau bij het team van De Uithof, om in het jaar daarna de overstap te maken naar de teams van Jillert Anema. Drie jaar lang reed hij voor de opleidingsteams, om dit seizoen uit te komen voor A-ware. Kooiman boekte vorig jaar zijn grootste succes als marathonschaatser met het winnen van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Met het aantrekken van Erik Jan Kooiman is de formatie van Okay Fashion & Jeans/Interfarms voor volgend seizoen bijna weer compleet. Marcel van Ham verlaat het team, en dat staat inmiddels ook vast van Bart Hoolwerf. ,,We hebben nu vijf rijders vastgelegd en zijn nog op zoek naar een zesde rijder. Daar wordt hard aan gewerkt’’, aldus Van Dijk.

De formatie van ploegleider Peter de Vries bestaat volgend seizoen in ieder geval uit Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog, Ingmar Berga, Robert Post en Erik Jan Kooiman.

Artikel geplaatst op: 23 februari 2019 - 21:00

Gerelateerd

Delen